Kom jij ook bij ons team?

Het Vliegerteam is altijd op zoek naar mensen met een passie voor het vliegeren. En die het leuk vinden om bij ons aan te sluiten. Regelmatig krijgen wij aanvragen van o.a. diverse instellingen, scholen en bedrijven die een evenement organiseren en die ons graag willen laten komen. Het kan zijn voor een demonstratie, workshops voor kinderen of voor allebei. 

Over Ons

Het is allemaal begon in de zomer van 2000. Kevin en Dylan toen nog 7 en 5 jaar, wilden graag een vlieger.

Op een zaterdag gingen wij naar de plaatselijke speelgoedzaak en daar mochten hun elk een vlieger uitkiezen. Voor mezelf kocht ik een stuntvlieger. Kevin en Dylan wilde meteen hun nieuwe aanwinst uitproberen. Dus 10 minuten later stonden wij in Ochten aan de Waal (waar wij toentertijd woonden) bij de oude veerpont. IJverig begonnen zij hun vlieger uit te pakken en op te bouwen. En renden vervolgens als idioten over het veld heen en weer om hun vlieger in de lucht te krijgen.

Het Waaide lekker dus daar lag het niet aan. Maar ja als je met de wind mee rent zal er niet veel gebeuren. Na wat tekst en uitleg hadden ze het door hoe zij het moesten doen. En al gauw dartelde hun vliegertje hoog in de lucht. En een big smile kwam weer op hun gezichtjes. Terwijl ik nog steeds aan het stoeien was met de stuntvlieger, door stug door te gaan en steeds maar weer opnieuw proberen kreeg ik uiteindelijk de vlieger in de lucht. Al duurde dat maar een minuut of twee.

De woonkamer werd tijdelijk omgebouwd tot “vliegerwerkplaats” Naar een paar avonden bezig geweest te zijn. Had ik de vliegers aan elkaar gekoppeld. Het zag er goed uit.  Maar nu was het nog de vraag of het wel de lucht in zou gaan. De volgende dag was het uur van de waarheid aangebroken. Het waaide goed. Dus wij gingen weer naar de oude Veerstoep. Met nog wat aanpassingen die ik ter plekke moest doen. Gingen ze zonder moeite de lucht in. Het was een mooi gezicht om ze zo te zien.

Ook vond ik het heerlijk dat er meer trekkracht was. Daarna heb ik het nog uitgebreid naar 6  vliegers. Tot de dag dat voor mij de doorbraak gaf om echt fanatiek met vliegeren bezig te gaan zijn. Ik was die dag met de jongens weer gezellig aan het vliegeren. (dat trouwens een dagelijks ritueel was geworden) Toen wij iemand leerde kennen. Hij had 2 Speedwings bij zich. Gefascineerd keek ik hoe hij daarmee bezig was.

Gesponsorde links

Op een gegeven moment vroeg hij of ik het ook wilde proberen. Zenuwachtig nam ik de lijnen. (want ik had wel in de gaten dat ze behoorlijk trokken). Na wat uitleg ging ik de uitdaging aan. Voorzichtig liet ik ze de lucht in gaan. Een beetje Aan de zijkant van het windscherm. (Daar heb je niet veel trekkracht). Nadat ik vertrouwd was met de vliegers ging ik er meer mee in de wind. Voor ik het kon beseffen lag ik ineens meters verder op. En natuurlijk onder groot gelach van Kevin en Dylan.

De adrenaline stroomde door mijn lichaam. Het was echt cool om met de natuurlijke elementen zo bezig te zijn. Dat moment heeft mij de doorslag gegeven. Nog geen week later had ik zelf een matras vlieger van 6 vierkante meter. En vanaf dat moment  zijn er steeds meer vliegers bijgekomen.

Nu jaren later zijn wij nog steeds actief in de vliegersport. En op 3 februari 2013 is Het Vliegerteam onder gebracht in een vereniging. Dat voor ons een aantal voordelen heeft.

Zo zijn wij nu ook met diverse activiteiten begonnen. Hiervoor werden wij ook af en toe uitgenodigd om een demonstratie te komen geven wat eigenlijk niet echt noemenswaardig is. Maar na 8 juni 2003 is het allemaal in een stroomversnelling gekomen mede ook door de samenwerking met Wepa Flyer waar wij ook diverse vliegers verkopen in onze stand. En hiermee ook weer onze activiteiten kunnen uitbreiden en verbeteren.

Het oogt allemaal professioneel maar voor ons blijft het altijd nog gewoon een hobby. En alle verdiensten gaan terug in Het Vliegerteam want wij hebben nog vele ideeën en plannen.

En op deze manier willen wij ook weer de vliegersport meer promoten. Vliegeren is een leuke activiteit voor het hele gezin. Vooral in deze tijd waar alles steeds maar sneller moet gaan. En kinderen die meer achter hun pc zitten.

 Meer over het Vliegerteam;
Gesponsorde links