Kom jij ook bij ons team?

Het Vliegerteam is altijd op zoek naar mensen met een passie voor het vliegeren. En die het leuk vinden om bij ons aan te sluiten. Regelmatig krijgen wij aanvragen van o.a. diverse instellingen, scholen en bedrijven die een evenement organiseren en die ons graag willen laten komen. Het kan zijn voor een demonstratie, workshops voor kinderen of voor allebei. 

Het Vliegerteam 18 jaar

Het Vliegerteam alweer 18 jaar actief in de vliegersport.

Wat ooit begon met gewoon een vliegertje is nu uitgegroeid tot een vliegerteam met nationale en internationale belangstelling.

 

Het begon in 2000 puur als hobby. Als het maar even kon gingen ze bij de Veerstoep langs de Waal bij Ochten vliegeren. Het was dan wel geen grote ruimte, maar zo als het toen was ging dat goed. De verzameling vliegers breide zich ook steeds meer uit (momenteel tegen de 50 vliegers). Ze werden groter en dat betekende ook veel meer trekkracht.

2004 Gingen ze verhuizen naar Vaassen en daar breide Het Vliegerteam zich verder uit. En gelijk kwamen er nog 3 teamleden bij. Ook daar was het bijna elke dag vliegeren.  En ook waren ze steeds vaker op de Ginkelse Hei bij Ede te vinden. In de loop van de tijd ontdekte enkele hun website die toen nogal amateuristisch was gemaakt. Langzaam aan kwamen er uitnodigingen om tijdens activiteiten wat te komen laten zien op vliegergebied.

Even stagneerde alles ze moesten ineens verhuizen naar Eefde en het was nog maar de vraag of Het vliegerteam nog zou voort bestaan, maar het was al gauw duidelijk dat dat niet het geval was. Waar ze kwamen te wonen was eigenlijk helemaal perfect. Als je de deur uit liep stond je al meteen in een weiland.

Roland besloot de website eens grondig te gaan vernieuwen en een professionele uiterlijk te geven. En ging zich ook meer bezig houden met het maken van vliegers. Ook werd er een aanhanger gekocht. Dat was wel hard nodig, want wat ze allemaal mee moesten nemen paste niet meer in de auto. Het kon wel maar ja dan was de vraag waar hun moesten zitten.  Ook besloten ze om Het Vliegerteam onder te brengen in een vereniging. 2013 was wel het jaar voor Het Vliegerteam. Het begon op 8 juni tijdens het Scheerdersfeest te Ede bij de schaapskooi op de Ginkelse Hei. Roland was al een half jaar dagelijks bezig met het maken van een Chinese Draak van 60 meter. Er kwam een mail met de vraag of zij iets konden laten zien met vliegers tijdens het Scheerdersfeest. Toevallig hadden ze al gepland om op 9 juni naar Ede te gaan om de Chinese Draak daar voor het eerst op te gaan laten. Wat achteraf bleek dat ze dat nooit met zijn drietjes voor elkaar hadden gekregen.

Ze besloten dat een dag eerder te gaan doen. Ook leuk voor de organisatie die hadden dan gelijk een primeur. ook werd gevraagd of ze iemand wisten die tijdens het evenement vliegers wilde komen verkopen. Roland wist misschien wel iemand en nam contant met die persoon op, maar al gauw was duidelijk dat hij het niet meer deed en dat zij het maar moesten gaan doen. Zo ontstond dan ook de samenwerking met Wepa Flyer uit Zevenaar. Die dag was een groot succes de Chinese Draak ging ook de lucht in alleen wel met behulp van 12 vrijwilligers.

Roland zag wel vele mogelijkheden nu met de samenwerking met Wepa Flyer. Al gauw kwam er een nieuwe website er bij het Vliegerteam EVENTS. Op deze site bied Het Vliegerteam diverse activiteiten aan die zij verzorgen o.a.

Kinderfeestje

Kinderen kunnen zelf een vliegertje maken en op pimpen. Het maakt niet uit waar, Het Vliegerteam EVENTS komt daarvoor naar de mensen toe en zetten op de afgesproken locatie hun tent neer waar alles dan gehouden wordt.

Workshops tijdens evenementen

Kinderen kunnen dan een vliegertje maken

Vliegerlessen.

Dat is met name met powerkites die je met vier lijnen moet besturen.

Vliegerdemonstraties

Dan laat het team zien wat er allemaal mogelijk is op vliegergebied

En verkoop van vliegers

Verkoop van vliegers op braderieën en jaarmarkten

En in overleg is er uiteraard nog meer mogelijk.

Nu is het 2018 en steeds meer aanvragen komen er binnen uit binnen en buitenland. En ondertussen beheerd Het Vliegerteam ook nog een aantal websites die druk bezocht worden.

 Meer over het Vliegerteam;